Om oss

Det är Margret och Louise Löfgren som har grundat Löfgrens stiftelse. Det är en idé och tanke som uppkom hos oss båda då vi i många år arbetat med barn och ungdomar tillsammans med våra hästar. Margret Löfgren, som har drivit ridskolan Raudhetta AB under 22 år och har hållit på med hästar sedan 8 års ålder och Louise Löfgren, som är dotter till Margret och har ridit sedan ca 3 års ålder. Louise är tävlingsryttare och är med i landslaget, Louise driver också eget företag inom hästnäringen. Margret och Louise driver sina verksamheter på en gård i Lindome. Gården ligger helt fantastiskt i ett naturområde med långa och fina ridslingor och nära till Djursjön. Det är här idéen fick fäste – det är ju här Löfgrens stiftelse ska byggas upp!

stiftelseteamet.

Margret Löfgren

Margret Löfgren VD och grundare av Raudhetta Islandshästar sedan 1995.
Jag älskar hästar! Jag började arbeta med hästar redan i 15 års åldern här i Sverige i hoppstall och fortsatte sedan i Tyskland med hannoveranare och haflingerhästar och i Österrike med ungerska fullblod. Åter i Sverige så vaknade mitt intresse för islandshästen ordentligt och jag har sedan 1970 arbetat med just dessa fantastiska islandshästar.
Jag är utbildad av Svenska islandshästförbundet och jag har bla varit lagledare för ungdomslandslaget i Svenska islandshästförbundet .
Jag har under mina 23 år med Raudhetta Islandshästar AB, förutom bedrivit traditionell ridskola för barn och vuxna, även bedrivit ridning för barn o vuxna med funktionsvariationer, både psykiska och fysiska. 
Jag har på uppdrag av Mölndals kommun bedrivit ridterapi för långtidssjukskrivna med utmattningssyndrom.
Jag älskar verkligen mitt arbete !  Det har varit fantastiskt att få möta alla dessa barn, ungdomar, vuxna och hästar i ett samspel. Jag har under alla dessa åren fått höra varje människas unika berättelse och det är utifrån alla dessa – jag och min dotter Louise Löfgren nu väljer att starta en stiftelse för att verkligen kunna få göra skillnad för barn och ungdomar som inte är och kan vara i skolan av olika anledningar.

Louise Löfgren

Louise Löfgren. Jag bor med min sambo Sebastian och min son Lukas, 10 år,  på gården i Lindome där stiftelsen skall vara verksam. Jag har drivit eget företag sedan 2001 med hästverksamhet, som ridskola, kurser, privatundervisning, hästförsäljning mm. Jag har även arbetat som gymnasielärare på Burgården. 2001-2009. Lärare på hästdelen på islandshästgymnasiet.Där undervisade jag i ämnen såsom hästkunskap, hästens utbildning, ridning mm. Jag tävlar aktivt med islandshästar på elitnivå sedan 1998. Jag har ridit i mer än 12 år i landslaget. Flertalet SM guld och internationella medaljer. Jag brinner starkt för mental träning och är övertygad om att hur vi tänker påverkar våra handlingar, jag har gått en 1 års utbildning hos Kjell Enhager som NLP coach 2015.
Just nu arbetar jag aktivt med ridlektioner och kurser, varvat med föreläsningar inom mental träning.
Jag har precis som min mamm, Margret Löfgren, mött många barn och ungdomar under alla våra verksamma år, jag hör ofta hur hästen hjälper till att öka självförtroende hos ryttaren, övervinna rädslor, hjälpa till i svåra stunder mm. Jag ser hur god samvaron mellan häst och ryttare kan vara och vill därför hjälpa barn och ungdomar som har det svårt så att de också ska få kunna ta del av detta.

Elizabeth West

Elizabeth West. Jobbar med ekonomi och administration, ett jobb jag älskar. Tycker om att engagera mig och bidra på olika sätt, och vill därför vara delaktig i uppbyggandet av Stiftelsen. Mitt engagemang i stiftelsen kommer att vara inom ekonomi och administration men även när det gäller allmänna frågor kring rörelsen och byggnationen.

Peter West

Peter West.  Arbetar som transportchef på ett stort företag inom återvinningsbranschen. Jag är en entreprenör och har varit egenföretagare i många år, jag har stort intresse för att snickra och älskar att fixa med bygge mm. Mitt engagemang i stiftelsen kommer att vara inom markanläggning och bygg.

Martin Andersson

Mer info kommer inom kort

Susanna West

Mer info kommer inom kort

Karolina Cronberg

Karolina är utbildad och legitimerad specialpedagog och rektor. Hon har arbetat 20 år i grundskolan.